Terug naar boven

Chambre 666 ; Tokyo-Ga

Catalogusnr.:MOV05706
Film uitgebracht:0001
Drager uitgebracht:2007
Genres:
 • Documentaire [Film]
Totale speelduur:132 min.

Jouw waardering:
 • *
 • *
 • *
 • *
 • *
Gemiddeld:nog geen waarderingen
Product:1 dvd-video
Bestel-info:
 • A-Film -
DVD regio:
 • regio 2 (Europa, Nederland)
TV standaard:
 • PAL
 • Kleur
Object status:

Samenvatting

CHAMBRE 666, 1982

Cannes. Hotel Martinez, kamer 666.
Een 16mm camera staat klaar met een bandrecorder ernaast. Op tafel een briefje met een vraag: Welke toekomst heeft de film als kunstvorm en taal? Naast de tafel wacht een stoel. Achtereenvolgens nemen regisseurs als Jean-Luc Godard, Werner Herzog, Rainer Werner Fassbinder en Steven Spielberg plaats en buigen zich in de eenzaamheid van de kamer over de perspectieven van de film.

Speelduur: 44 minuten
Audio: Duits 2.0.
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 full screen (1.33)

TOKYO-GA, 1985

Wim Wenders begeeft zich in het spoor van de in 1963 overleden Japanse regisseur Yasujiro Ozu. Samen met cameraman Ed Lachman reist hij naar Tokyo om sporen van de overleden filmmaker en chroniqueur van de veranderende Japanse samenleving te vinden. TOKYO-GA werd een indrukwekkend filmdocument over vervreemding, over film maken en over Wenders' grote voorbeeld.

Speelduur: 88 minuten
Audio: Engels 2.0
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 4:3 full screen (1.33)

Wim Wenders ( Düsseldorf, 1945) wordt beschouwd als één van de belangrijkste na-oorlogse Duitse regisseurs. die vanaf begin jaren zeventig furore maakte in de internationale cinema. Zijn films laten een duidelijke voorliefde voor de roadmovie en de western zien, maar bieden tevens een kritische blik op de Amerikaanse invloeden in Europa. Wenders is ook een begenadigd documentairemaker en filmanalyticus.

Filmbeelden

Afleveringen

 • Afl. 1Chambre 666

  CHAMBRE 666, 1982<p class="db-content-p"> Cannes. Hotel Martinez, kamer 666. <br>Een 16mm camera staat klaar met een bandrecorder ernaast. Op tafel een briefje met een vraag: Welke toekomst heeft de film als kunstvorm en taal? Naast de tafel wacht een stoel. Achtereenvolgens nemen regisseurs als Jean-Luc Godard, Werner Herzog, Rainer Werner Fassbinder en Steven Spielberg plaats en buigen zich in de eenzaamheid van de kamer over de perspectieven van de film.<p class="db-content-p">Speelduur: 44 minuten<br>Audio: Duits 2.0.<br>Ondertiteling: Nederlands<br>Beeldformaat: 4:3 full screen (1.33)

 • Afl. 2Tokyo-Ga

  TOKYO-GA, 1985<p class="db-content-p"> Wim Wenders begeeft zich in het spoor van de in 1963 overleden Japanse regisseur Yasujiro Ozu. Samen met cameraman Ed Lachman reist hij naar Tokyo om sporen van de overleden filmmaker en chroniqueur van de veranderende Japanse samenleving te vinden. TOKYO-GA werd een indrukwekkend filmdocument over vervreemding, over film maken en over Wenders' grote voorbeeld.<p class="db-content-p"><p class="db-content-p">Speelduur: 88 minuten <br>Audio: Engels 2.0 <br>Ondertiteling: Nederlands <br>Beeldformaat: 4:3 full screen (1.33)