The human condition II : The road to eternity
Catalogusnr.:MOV05098
Film uitgebracht:November 1959
Drager uitgebracht:2007
Kijkwijzer:
Kijkwijzeradvies 12 jaar of ouder
Geweld
Angsteffecten
Grof taalgebruik
Genres:
- Drama
- Oorlog
- Boekverfilming
Totale speelduur:176 min.
Jouw waardering:
- *
- *
- *
- *
- *
Gemiddeld:nog geen waarderingen
Product:1 dvd-video
Bestel-info:
- Filmfreak KOINO02
DVD regio:
- regio 2 (Europa, Nederland)
TV standaard:
- NTSC
- Zwart/wit
Gesproken taal:
- Japans
Ondertitels:
- Nederlands
Object status:
Samenvatting
In het tweede deel van de Japanse WO II trilogie The Human Condition bevindt Kaji (Tatsuya Nakadai) zich in een militaire trainingskamp aan de Mantsjoerijs–Russische grens. Voor zijn aandeel in de dwangarbeiders opstand in de Loh Hu Liong-ertsmijn (The Human Condition I) is de pacifist alsnog tot het legeruniform veroordeeld. Vanwege zijn bestendige karakter krijgt Kaji de leiding over de groep rekruten waartoe hij behoort. Wanneer hij echter een medesoldaat tegen de geestelijke mishandeling van de anderen probeert te beschermen, komt hij meteen weer in de problemen. De training is even gepeperd als de superieuren meedogenloos zijn. Taai als hij is, houdt Kaji vol, twijfelend of hij zal deserteren en over de grens naar de Sovjet-Unie zal ontsnappen. Zijn idealistische visie rafelt: lijfsbehoud in dit barbaarse instituut komt eerst. Wanneer zijn echtgenote Michiko (Michiyo Aratama) hem bezoekt, treft zij een veranderde Kaji aan. De schaduw van de Russische inval in Mantsjoerije hangt over hun laatste nacht samen.
Filmbeelden

Boeken
Boeken beschikbaar via de bibliotheek
Gerelateerde artikelen
Genres Drama
Drama of dramatiek (afgeleid van het Oudgriekse woord δράμα ("drama") dat "handeling" betekent) is een literair genre dat gebruikt wordt om toneelstukken, boeken, films, televisieprogramma's en andere vormen van fictie te karakteriseren waarin bepaalde persoonlijke ontwikkelingen van een of meer personages centraal staan. Een drama behandelt doorgaans een emotioneel thema, waardoor de kijker of lezer zich in de personages kan inleven en zich met hen kan identificeren. meer
Een oorlogsfilm is een filmgenre waarin oorlog een overheersende rol speelt. Een oorlogsfilm kan gaan over de militaire gevechtshandelingen zelf, maar ook over het dagelijkse leven van soldaten tijdens een oorlog, over oorlogsmisdaden, over krijgsgevangenen, over het leven van burgers tijdens een oorlog of tijdens een bezetting, dan wel over een combinatie van deze onderwerpen.