Habemus papam
Catalogusnr.:MOV04647
Film uitgebracht:Oktober 2011
Drager uitgebracht:Oktober 2012
Kijkwijzer:
Alle leeftijden
Genres:
- Komedie
- Drama
Totale speelduur:104 min.
Jouw waardering:
- *
- *
- *
- *
- *
Gemiddeld:nog geen waarderingen
Product:1 dvd-video
Bestel-info:
- Cinéart DSR91411
DVD regio:
- regio 2 (Europa, Nederland)
TV standaard:
- PAL
- Kleur
Gesproken taal:
- Frans
- Italiaans
Ondertitels:
- Nederlands
- Frans
Object status:
Samenvatting
HABEMUS PAPAM ofwel 'We hebben een Paus', de woorden waarmee bekend wordt gemaakt dat het conclaaf een nieuwe Paus heeft gekozen, begint met de dood van de Paus en het conclaaf dat zijn opvolger kiest. Eenmaal gekozen raakt de nieuwe Paus (Michel Piccoli) in een diepe persoonlijke crisis, vanwege de vele verantwoordelijkheden die hem boven het hoofd hangen. Overal ter wereld wacht men in spanning op de officiƫle bekendmaking van de Paus, maar deze durft zich niet te laten zien. Op het Vaticaan zit men met de handen in het haar. Ze schakelen de hulp in van een psychoanalyticus (Nanni Moretti). Deze komt niet veel verder. Wanneer de Paus vervolgens de benen neemt, blijven de Kardinalen, de verbijsterde psychoanalyticus en een wanhopige PR functionaris "gevangen achter in het Vaticaan..".
Filmbeelden

Filmmuziek
Filmmuziek beschikbaar via Muziekweb
-
Habemus papam : Un film di Nanni MorettiArtiest
- Franco Piersanti
UitgebrachtJul 2011
Gerelateerde artikelen
Genres Komedie
Een komedie, ook blijspel genoemd, is een theaterstuk, film, televisieprogramma of boek met het doel het publiek te amuseren en de kijkers aan het lachen te maken. In de tijd van de oude Grieken tot in de renaissance betekende 'komedie' een verhaal dat goed afliep, in tegenstelling tot een tragedie, een verhaal dat slecht afliep. meer
Drama of dramatiek (afgeleid van het Oudgriekse woord δράμα ("drama") dat "handeling" betekent) is een literair genre dat gebruikt wordt om toneelstukken, boeken, films, televisieprogramma's en andere vormen van fictie te karakteriseren waarin bepaalde persoonlijke ontwikkelingen van een of meer personages centraal staan. Een drama behandelt doorgaans een emotioneel thema, waardoor de kijker of lezer zich in de personages kan inleven en zich met hen kan identificeren.