De jonge en levenslustige Johanna (Sylvia Hoeks) is via haar man Ties (Matthias Schoenaerts) verzeild geraakt in "de Bende van Oss", een bende die bijna dagelijks samenkomt in haar cafe. Onder leiding van de gewelddadige Wim de Kuiper (Marcel Mutsers) zorgt de groep voor een golf van misdaad en moord in het Brabantse dorp. Terwijl Johanna haar uiterste best doet het criminele milieu te ontvluchten, raakt ze ongewild steeds verder verstrikt in het web van oplichting, prostitutie, geweld en moord.
De bende van Oss
Catalogusnr.:MOV01718
Film uitgebracht:September 2011
Drager uitgebracht:2012
Kijkwijzer:
Kijkwijzeradvies 16 jaar of ouder
Geweld
Grof taalgebruik
Genres:
- Misdaad
- Drama
- Historie/Historisch drama
- Nederlandse film
Totale speelduur:112 min.
Jouw waardering:
- *
- *
- *
- *
- *
Gemiddeld:nog geen waarderingen
Product:2 dvd-video's
Bestel-info:
- Sigma Pictures 8713045232665
DVD regio:
- regio 2 (Europa, Nederland)
TV standaard:
- PAL
- Kleur
Gesproken taal:
- Nederlands
Ondertitels:
- Engels
- Nederlands
Object status:
Samenvatting
Het waargebeurde verhaal over de bende die Nederland jarenlang in zijn greep hield.
Filmbeelden

Gerelateerde artikelen
Genres Misdaad
De misdaadfilm is een filmgenre waarin misdaad en recht een belangrijke thematische rol in het verhaal speelt. Misdaad komt als thema voor in verschillende stijlvormen, voornamelijk actiefilms, drama en thrillers. meer
Drama of dramatiek (afgeleid van het Oudgriekse woord δράμα ("drama") dat "handeling" betekent) is een literair genre dat gebruikt wordt om toneelstukken, boeken, films, televisieprogramma's en andere vormen van fictie te karakteriseren waarin bepaalde persoonlijke ontwikkelingen van een of meer personages centraal staan. Een drama behandelt doorgaans een emotioneel thema, waardoor de kijker of lezer zich in de personages kan inleven en zich met hen kan identificeren.
Een historisch drama is een filmgenre waarin een verhaal is gebaseerd op historische gebeurtenissen en/of historische personen en min of meer accuraat is weergegeven. Ook kunnen fictieve personen of gebeurtenissen in een historische setting worden weergegeven. Regelmatig worden feiten verdraaid of veranderd om bijvoorbeeld verhaaltechnische redenen. In veel gevallen wordt de historische setting mede duidelijk gemaakt door de kostumering (men spreekt dan van een kostuumdrama), maar dat is geen vereiste.